viernes, 5 de abril de 2019

Dia de l'Esport Inclusiu


Conforme digué la setmana passada, hui 5 d’Abril ha estat el “Dia de l’Esport Inclusiu” a l’IES Número 3 de Dénia.
Com vaig col·laborar en l’elaboració de alguns exercicis per al dia de hui i a pesar de haver acabat les hores de pràctiques que deuen fer els estudiants del Màster en Formació per al Professorat de l’UMH (120 hores), he acudit de manera voluntària per tal d’ajudar al Departament d’Educació Física.
Encara que he estat 9 dies sense assistir al centre, sí he mantes contacte amb el meu tutor Raúl, on em parlat de les novetats o canvis que anaven produint-se al llarg de la setmana.
En veritat, des de fóra no es el treball que comporta la realització d’aquest dia, però una vegada a passat, crec que ha sigut un bon treball. No sòls per que els alumnes de 1er i 2on d’ESO s’han posat en la pell de persones amb necessitats especials, com deficients visuals o discapacitats físiques, sinó per què els alumnes de 3er i 4rt han participat com a organitzadors, i han mostrant dots de persones adultes i responsables. Fent entreveure que quan se’ls dóna un paper protagonista, són capaços de complir amb les seues funcions, al mateix temps que treballaven l’empatia, s’han posat en el paper d’un professor/a.
Encara que és tractava de jocs d’inclusió o esports adaptats, han hagut moments de en què els alumnes participants com per exemple al goalball, no eren capaços d’estar un temps sense veure, i cada poc de temps s’alçava la màscara per tal de situar-se on es trobava. Altres que al voleï i al bàdminton assentat no es menejaven del lloc i quan ho feien utilitzaven les cames o els peus per desplaçar-se. He citat aquests esports com a exemple perquè són els que jo he controlat i en els que he pogut percebre les vivències de més a prop.


Resumint, d’aquest dia, crec que tots han gaudit i ha hagut un bon clima de treball, on fins i tot, alguns professors s’han atrevit a participar en alguns dels jocs i pel que donaven a entendre les seues cares és que s’ho han passat d’allò més bé.

A més a més, em toca concloure aquesta etapa com a docent en pràctiques, on la nota que posaria a l’experiència viscuda seria de 10.

Gràcies IES Número 3, i fins prompte.



Dia de l'Esport Inclusiu

Conforme digué la setmana passada, hui 5 d’Abril ha estat el “Dia de l’Esport Inclusiu” a l’IES Número 3 de Dénia. Com vaig col·laborar ...